Κάλεσμα του ΠΑΜΕ στην απεργία της 28ης Νοέμβρη


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
τηλέφωνα επικοινωνίας: 6978441358, 6976975834, 6978017641, email pame.gram.evias@gmail.com

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ - ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΧΑΛΚΙΔΑ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ, 11ΠΜ
Η μόνη διέξοδος από τη βασανιστική ζωή που ζούμε, είναι η οργάνωση στους χώρους δουλειάς, η συλλογική διεκδίκηση, για να δουλεύουμε και να ζούμε με αξιοπρέπεια. Έχεις πείρα για το τι γίνεται όταν οι εργαζόμενοι, οργανωμένοι διεκδικούν το δίκιο τους. Στην COSCO ενάντια στην εργοδοσία, στην «αμέριστη» δικαιοσύνη, κατάφεραν να αποσπάσουν απόφαση για ένταξη στα ΒΑΕ. Στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας όπου οι επικουρικοί γιατροί παρά τις δύο ΥΑ που παρέτειναν τις συμβάσεις τους, δεν είχαν πάρει ούτε ευρώ, πληρώθηκαν κάτω από την πίεση εργαζομένων και συνδικάτων. Στον Μιμίκο πληρώθηκε το επίδομα άδειας, μετά την παρέμβαση του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών.

ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ - ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ
ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
             Εδώ και τώρα αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
             Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που διαγράφει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.
             Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους και επαναφορά των ΣΣΕ.

Καλούμε όλα τα σωματεία μέσα από συλλογικές διαδικασίες, γενικές συνελεύσεις, περιοδείες σε χώρους δουλειάς, εξορμήσεις, να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης της απεργίας στις 28 Νοέμβρη στα χέρια τους. Να στηρίξουν το μέτωπο ενάντια στην εργοδοσία και την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλων των πρόσχαρων διαδόχων της
 

Κανείς να μην πιστέψει τα ψέματα και τις απάτες της κυβέρνησης!

Η Κυβέρνηση διαλαλεί πως θα αυξήσει τον κατώτερο μισθό αλλά στην πραγματικότητα χέρι – χέρι με ΝΔ- ΠΑΣΟΚ ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και καταψήφισαν για μια ακόμα φορά την πρόταση των 530 συνδικαλιστικών οργανώσεων, για την αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751€! Ταυτόχρονα ενεργοποίησαν τον Νόμο Βρούτση, πλέον Αχτσιόγλου-Βρούτση, που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και η κυβέρνηση με τον εκάστοτε Υπουργό θα καθορίζει τον κατώτερο μισθό, με κριτήρια την "παραγωγικότητα", την "ανταγωνιστικότητα", την "απασχόληση" και την "ανεργία", δηλαδή όλο το αντιδραστικό πλαίσιο που τσάκισε και τσακίζει τους μισθούς.

Με τον προϋπολογισμό του 2019 μειώνουν το αφορολόγητο στα 5.000, γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία τους το κατώφλι της «επίσημης φτώχειας» είναι τα 4.560€ το χρόνο… Για να κάνουν τις δήθεν «παροχές τους» κόβουν από το επίδομα ενοικίου των φτωχών νοικοκυριών, από την επιδότηση για αγορά συνταγογραφούμενων φαρμάκων από το πρόγραμμα για τα σχολικά γεύματα, από το πρόγραμμα δημιουργίας νέων μονάδων προσχολικής εκπαίδευσης και νηπιαγωγείων. Την ίδια ώρα, δίνει στους ομίλους κρατική επιδότηση του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών για νέους μισθωτούς έως 24 ετών και μειώνει τη φορολόγηση των μεγάλων ομίλων από το 29% στο 25% σε βάθος τετραετίας.
Δηλαδή προπαγανδίζει ότι θα δώσει 1 ενώ μας κλέβει 10 και μπουκώνει και με χρήμα τους μονοπωλιακούς ομίλους.


Σαν να μην τους έφταναν όλα αυτά βάζουν στα χέρια των τραπεζιτών τη λαϊκή περιουσία.  Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

Ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης, τραπεζών και μηχανισμών του αστικού κράτους σχετικά με τη λαϊκή κατοικία και τα χρεωμένα νοικοκυριά, να προτάξουμε τη δική μας σωματεία, να εντείνουμε τον αγώνα μέσα από τα συνδικάτα μας. Κανείς συνάδελφος μόνος του!

Για τα συμφέροντα του κεφαλαίου μας κάνουν ένα απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο – στόχο.
Καμία συμμετοχή στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία!

Η πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η «αναβάθμιση» της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ σημαίνουν αναβάθμιση των κινδύνων για το λαό. Μας εμπλέκει ακόμα περισσότερο στην αντιπαράθεση των μεγάλων ιμπεριαλιστικών πόλων οι οποίοι δεν διστάζουν να λύσουν τις διαφορές τους με πόλεμο, καταστροφές, σκοτωμούς και ξεριζωμούς.Καλούμε τα σωματεία, τους τίμιους συνδικαλιστές, τους εργαζόμενους,


ΚΑΝΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΑ ΒΑΡΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ! Οι ίδιες δυνάμεις, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, και τις ΝΔ μέσα στα συνδικαλιστικά όργανα κάνουν τα πάντα για να υπάρξει σιγή ιχθύος μέσα στους χώρους δουλειάς, παίρνουν αποφάσεις για απεργία για να μην γίνει απεργία. «Σύρθηκαν» στην απόφαση για απεργία κάτω από τη σφοδρή πίεση που ασκήθηκε από τις εκατοντάδες απεργιακές αποφάσεις Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Σωματείων, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που πολλές από αυτές ήταν οργανώσεων όπου δεν πλειοψηφούν οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Μοναδική σκοπιμότητα της στάσης των τους είναι πώς θα υπονομεύσουν το ενιαίο απεργιακό μέτωπο των εργαζομένων. Θέλουν να περάσουν στο κίνημα τη λογική «ό,τι μας έκοψαν να τα θεωρήσουμε περασμένα – ξεχασμένα».

Διεκδικούμε αγωνιστικά, μαχητικά  με απεργία στις 28 Νοέμβρη
 να εκφραστούν ενιαία οι εργαζόμενοι!

Μόνο η δική μας πάλη, η αγωνιστική δράση, η ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος, η κοινωνική συμμαχία, μπορεί να ανατρέψει τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές, για να μπουν οι δικές μας ανάγκες μπροστά!

             Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751€ για όλους. Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση
             Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
             Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
             Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!
             Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
             Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι.
             Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάση

Σχόλια